Kako biti sretan na poslu?

-

Šta je zajedničko kompanijama kao što su Nike, HBO, Forbes i Apple?

Njihovi uposlenici praktikuju jogu.

Joga je već godinama vitalna aktivnost velikih američkih kompanija koje paze na fizičko i mentalno zdravlje svojih uposlenika. U ovim kompanijama, za praktikovanje joge ne trebate ni napustiti radno mjesto, već učitelji dolaze k vama. Razlog je posve jednostavan. Joga redukuje stres, što zauzvrat podiže nivo produktivnosti na radnom mjestu. Sretan radnik je dobar radnik, zato se svjetske kompanije bukvalno takmiče u uvođenju prakse joge u svoje urede.

Nije u pitanju samo disciplina koja smanjuje stres – joga na duge staze pomaže svim članovima jednog kolektiva da osjete mirnoću u sebi i osjećaj staloženosti u društvu drugih ljudi.

Praktikovanje joge:

  • podiže nivo energije i koncentracije
  • jača kooperaciju
  • daje bolje poslovne rezultate
  • jača fizičku i mentalnu fleksibilnost
  • promoviše sretniji način života
  • promoviše poštovanje među ljudima.

Kako biti sretan na poslu, kako biti pozitivan? Radna mjesta u Bosni i Hercegovini su veoma često, nažalost, izvor frustracije i mjesto na koje ljudi idu samo zato jer moraju. Promjena, istina, dolazi iznutra, ali smo svjesni da ju je lakše dosegnuti ukoliko na istoj radimo timski. Zato smo osmislili naš SANGHA aranžman, namijenjen poslovnim korisnicima i grupama od minimalno četiri osobe. Korisnici SANGHA aranžmana imat će sve benefite LOTUS (pojedinačnog) aranžmana po ekskluzivnim cijenama:

– trodnevni pristup svim časovima
– dva puna pansiona
– obroci prema odabiru (veganski, vegetarijanski ili standardni meni)
– korištenje Wellness & Spa centra
– Kids corner
– besplatan parking
– organizirani prevoz iz Sarajeva i Banjaluke

Ukoliko ste poslodavac, razmislite – slanjem svojih uposlenica i uposlenika na Vlašić i Lotus Joga Fest, približit ćete se idealu korporativne brige za fizičko i mentalno zdravlje uposlenika koja je standard na području zemalja svijeta. Sa SANGHA aranžmanom svojim uposlenicima dajete jasan znak da ste lider novog kova – ne šef, već vođa.

Zašto vaš idući teambuilding ne bi upravo bio na Lotus Joga Festu?

Ukoliko ste uposlenica/ik – pokažite inicijativu i pozovite svog poslodavca da nas kontaktira. Možete nam pisati na lotusfest@winter.ba ili nas pozvati na +387 (0)61 518 640.