O Lotus Joga Festu

Čekali smo vas. Dobro nam došli.

Vlašićka joga oaza

Lotus Joga Fest je trodnevni festival zdravog načina života, sa posebnim akcentom na praktikovanje drevne vještine joge. Festival se od 2020. godine održava na bh. planini Vlašić, nadaleko poznatoj po ugodnoj klimi i izuzetnoj pitomosti, što je čini idealnim odmorištem za sve.

joga na vlašiću
acro yoga

Sve vrste joga za sve

Za vrijeme održavanja Lotus Joga Festa, sve učesnice i učesnici će imati priliku učestvovati u časovima joge i različitim radionicama koje vode eminentne bosanskohercegovačke učiteljice i učitelji. Zakazane su i dodatne aktivnosti poput meditativnog izleta i seansi intuitivnog plesa.

Vaše tijelo je stvoreno za jogu. Naše učiteljice i učitelji će vam pomoći otkriti koju.

Zajednica, od 7 do 77

U skladu sa prijedlozima učitelja, brižno smo isplanirali i Kids Corner koji će vaše najmilije nježno uvesti u svijet joge – zabava i zdravlje u jednom paketu. Svi učesnici odsjedaju u Hotelu Sunce Vlašić sa učiteljicama i učiteljima - jer gajimo prisnost i stvaramo zajednicu.

lotus joga fest

Hrana je zdravlje

Ukoliko praktikujete vegansku ili vegetarijansku ishranu, pripremite nepce za neodoljive užitke za koje je zaslužan tim Hotela Sunce Vlašić. Hrana je zdravlje i užitak, a ko će uspostaviti bolji balans između dvoje nego joga festival?

fly yoga vlasic

Često postavljana pitanja

Ovo su neka od najčešćih pitanja koje ste nam postavili. Kontaktirajte nas putem e-maila ukoliko ne možete pronaći odgovor na vaše pitanje!

1. Gdje se održava Lotus Joga Fest?

Lotus Joga Fest će se održati na planini Vlašić, u sklopu kompleksa SRC Sunce unutar kojeg se nalazi i Hotel Sunce Vlašić.

2. Da li je Lotus Joga Fest prigodan za početnice/ke?

Apsolutno! Svaki čas Lotus Joga Festa bit će prilagođen kako početnicama/cima, tako i iskusnim praktikanticama/ima joge. Radi se o časovima tradicionalnih, ali i modernih joga škola.

3. Da li djeca plaćaju pristup Lotus Joga Festu?

Boravak djece se naplaćuje prema važećem cjenovniku Hotela Sunce Vlašić. Za više informacija molimo Vas da kontaktirate sam hotel na info@sunce-vlasic.com ili broj telefona + 387 30 541 100. Sama cijena zavisi od uzrasta djeteta.

4. Da li je dozvoljen dolazak sa kućnim ljubimcima?

Zbog sigurnosti svih učesnica i učesnika, nismo u mogućnosti dozvoliti držanje kućnih ljubimaca za vrijeme održavanja festivala.

5. Moja kompanija/grupa prijatelja/porodica je zainteresirana za grupni aranžman na Lotus Joga Festu. Da li odobravate grupni popust?

Naš grupni aranžman zove se Sangha aranžman i namijenjen je za grupe od minimalno četiri osobe. Grupe pstvaruju 25% popusta. Za više informacija, posjetite podstranicu Aranžmani.

6. Koja vrsta hrane se servira na Lotus Joga Festivalu?

Na festivalu ćemo posluživati standardne, vegetetarijanske i veganske obroke. Ukoliko imate dodatna pitanja ili alergije, obratite nam se kako bi vam sa chefom Hotela Sunce Vlašić ponudili odgovarajuću ishranu.

7. Kakav je plan u slučaju kiše?

U kompleksu Hotela Sunce Vlašić nalazi se i velika sportska dvorana koja može primiti sve učesnice i učesnike festivala, kao i ostali natkriveni prostori. Boravak u zatvorenim prostorima provodit će se uz obaveznu dezinfekciju na ulazu i poštivanje distance između učesnica i učesnika.

8. Kakvi još turistički sadržaji se nude učesnicima festivala?

Moguće je iznajmljivanje quad vozila i električnih bicikala, wellness sadržaji (masaže), hiking tura na vrh Vlašića Paljenik, kao i paintball mečevi na tri poligona.

9. Da li je organiziran prevoz na Lotus Joga Fest?

Lotus Joga Fest ne nudi usluge organiziranog prijevoza. Međutim, obezbijeđen je besplatan parking za sve one koji dođu vlastitim prijevoznim sredstvom.

10. Postoji li mogućnost oglašavanja ili promocije proizvoda i usluga za vrijeme održavanja Lotus Joga Festa?

Za sve prijedloge, molimo vas da nas kontaktirate na lotusfest@winter.ba ili na broj telefona +387(0)61518640.